
Volná místa
Školní lesní podnik Křtiny Mendelovy univerzity v Brně hledá zkušeného manažera nebo manažerku do kompletně modernizovaného pilařského střediska v Olomučanech.
V prosinci 2025 dokončíme modernizaci pilařského provozu s pořezovou kapacitou 24 tis. m3 ve dvousměnném provozu. Nová pořezová technologie (šikmá pásová pila a navazující zpracování řeziva) je určena primárně pro pořez vlastní kulatiny z univerzitních lesů (buk, dub, modřín, douglaska a další dřeviny) s následnou možností sušení řeziva v nových sušárnách, paření bukového řeziva a doplňkových programů výroby palivového dříví, štěpky, pilin atd.
Jaká bude Vaše práce?
- povedete a budete zodpovídat za každodenní chod střediska – technicky, ekonomicky i personálně
- budete plánovat výrobu a dodávky dříví, koordinovat pořez i další zpracování řeziva
- zajistíte odbyt produktů pilařského provozu, včetně hledání nových možností – i v zahraničí (zejména Rakousko)
- povedete tým pracovníků a pracovnic ve dvousměnném provozu a budete rozvíjet jejich potenciál
- propojíte provoz s univerzitním prostředím – zapojíte studující dřevařských oborů do praxe a předáte jim zkušenosti
- budete hledat nové možnosti využití a zhodnocení vlastní kulatiny z univerzitních lesů
Co od Vás očekáváme?
- SŠ nebo VŠ vzdělání, ideálně (ale není podmínkou) v oblasti dřevařství nebo lesnictví
- zkušenost s vedením pilařského nebo dřevozpracujícího provozu – jak po technické, tak personální stránce
- obchodní praxi v oblasti řeziva a dalších produktů pilařské výroby
- umění vést lidi, plánovat, rozhodovat a hledat řešení
- spolehlivost, přesnost, organizační schopnosti a odolnost vůči stresu
- ochotu učit se novým věcem, otevřenost novým postupům, kreativitu v hledání nových možností zhodnocení vlastního dříví
- aktivní znalost němčiny nebo angličtiny – pro komunikaci se zahraničními odběrateli
- znalost vhodného softwaru pro řízení pilařského provozu
- řidičský průkaz skupiny B
Co Vám můžeme nabídnout?
- zajímavou a smysluplnou práci v moderním provozu s velkým potenciálem
- plný pracovní úvazek a stabilní zázemí Mendelovy univerzity v Brně
- atraktivní mzdu a výkonnostní prémie
- služební automobil i pro soukromé účely
- příspěvek na penzijní připojištění
- dotované stravování v areálu
- možnost rychlého získání kvalitního služebního bydlení (byt nebo hájenka – dle výběru)
Předpokládaný nástup: prosinec 2025 nebo leden 2026, případná dohoda o jiném termínu je možná
Délka pracovního poměru: na dobu určitou 1 rok s výhledem prodloužení na dobu neurčitou při oboustranné spokojenosti
Úvazek: 1,0 (40 hodin týdně)
Místo výkonu práce: Olomučany, Křtiny
Zaujala Vás naše nabídka? Pak neváhejte a zašlete nám svůj životopis spolu s motivačním dopisem do 24. října 2025.
Těšíme se na Vás!
Místo výkonu práce: Olomučany, Jihomoravský kraj, CZ
Vzdělání: Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Pracovní poměr: Práce na plný úvazek
Kontaktní jméno: Renata Denková
Kontaktní telefon: +420 773 741 158
Kontaktní e-mail: renata.denkova@mendelu.cz
Středisko: Zámek Křtiny
Pracovní poměr: práce na plný úvazek
Smluvní vztah: pracovní smlouva HPP
Vzdělání: vyučení v oboru a doložení adekvátní praxe minimálně 1 rok.
Kdo jsme?
- Za své působení si zařízení vybudovalo renomé nejen díky svému unikátnímu umístění a architektuře, ale především díky osobnímu přístupu, servisu a snaze o překročení očekávání každého návštěvníka. Kvalita, přátelské, malebné prostředí rodinného hotelu se silným zázemím věhlasné univerzity je tím nejdůležitějším, proč se hosté stále vracejí i po mnoha letech.
Jaké máme požadavky na ideálního kandidáta?
- Hledáme na doplnění našeho menšího rodinného kolektivu člověka, který má především týmového a přátelského ducha a má zájem o práci v gastronomii, má svoji práci rád/a, a podle toho i jeho vystupování a servis vypadá. Má zájem se v tomto oboru vzdělávat a učit se novým věcem. Naším cílem je podílet na zvyšování gastronomické úrovně a renomé Zámku Křtiny. Vše, co děláme, děláme s láskou a péčí. Kvalita a spokojenost hosta je pro nás prvořadá.
Co Vás čeká a nemine?
- Poskytování přátelského servisu nejen našim ubytovaným hostům v restauraci, saloncích a sálech při firemních a slavnostních akcích (svatby, křty), nadšeným sportovním výletníkům na letní zahrádce, případně catering v domě v areálu Zámeckého parku či mimo dům.
- Inkaso plateb a práce s pokladnou
- Péče o svěřený inventář
- Kdy budete pracovat? Zámek žije 7 dní v týdnu. Pracovat budete běžně v režimu krátký a dlouhý týden nebo dle pokynů nadřízených.
- Kdy můžete nastoupit? Budeme se těšit od května 2025
- Kolik si vyděláte? Férové jednání – hodnocení dle Vašich zkušeností a praxe a proaktivního přístupu
Když si padneme do oka, pak Vám můžeme garantovat:
- Férové jednání a dobrou partu
- Dlouhodobou spolupráci a solidní jistotu stálého příjmu v nejisté době
- Odměny za směny navíc
- Odměny za přesčasové hodiny
- Odměny za výkony střediska
- Příjemné prostředí krásného Zámku v sousedství poutního chrámu
- Stravování v Zámku
- Možnost seberealizace a dalšího vzdělávání
- Další benefity dle Kolektivní smlouvy
Bližší informace podá: Helena Buchtová, provozní Zámku Křtiny
+420 724 057 614
Firma: Mendelova univerzita v Brně, Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny, ZÁMEK KŘTINY Restaurace, hotel, kongresové centrum – Zámek Křtiny | Moravský kras (zamek-krtiny.cz)
Pracovní poměr: práce na plný úvazek
Smluvní vztah: pracovní smlouva HPP
Vzdělání: vyučení v oboru nebo praxe
Kdo jsme?
- Za své působení si zařízení vybudovalo renomé nejen díky svému unikátnímu umístění a architektuře, ale především díky osobnímu přístupu, servisu a snaze o překročení očekávání každého návštěvníka. Kvalita, přátelské, malebné prostředí rodinného hotelu se silným zázemím věhlasné univerzity je tím nejdůležitějším, proč nám hosté ze soukromého sektoru i firemní klientely zůstávají věrni a věří v naši stabilní kvalitu.
Jaké máme požadavky na ideálního kandidáta do zámecké kuchyně?
- Hledáme na doplnění našeho menšího rodinného kolektivu člověka s kladným vztahem k vaření, který má především týmového a přátelského ducha a má i po letech praxe stále svoji práci rád/a, a podle toho i jeho výkon vypadá. Naším cílem je podílet na zvyšování gastronomické úrovně a renomé Zámku Křtiny. Kvalita a spokojenost hosta je pro nás prvořadá.
- Znalost vaření hotových jídel
- Znalost minutkové kuchyně
- Dodržování technologie přípravy a zásad hospodárnosti na pracovišti
- Spolehlivost, poctivost, odolnost vůči stresu, kreativita
Co Vás čeká a nemine?
- Vedení menšího kolektivu
- Příprava teplých a studených pokrmů pro zámeckou restauraci
- Zodpovědnost za dodržování hygienických norem, norem receptur pokrmů
Když si padneme do oka, pak Vám můžeme garantovat:
- Nástup ihned
- Férové jednání a dobrou partu
- Dlouhodobou spolupráci a solidní jistotu stálého příjmu v nejisté době
- Práce je v režimu krátký a dlouhý týden
- Motivační mzdu a zajímavé prémie
- Zvýhodněné stravování v hotelu
- Další benefity dle Kolektivní smlouvy
Pokud Vás tato nabídka zaujala, zašlete nám Váš strukturovaný životopis. Budeme Vás v nejbližší době kontaktovat. Bližší informace podá: Bc. Andrea Hájková, vedoucí Zámku Křtiny, M +420 722 986 819 andrea.hajkova@slpkrtiny.cz. Osobní pohovory budou probíhat za přítomnosti šéfkuchaře Zámku pana Petra Pačinka na základě předchozí smluvené schůzky.


