1

1 Tiskové zprávy

Oficiální informace z našeho podniku.

2

2 Akce

Co je u nás nového.

3

3 Monitoring

Napsali o nás v tisku a dalších médiích.

Volná místa

Vedoucí střediska Pila Olomučany

Školní lesní podnik Křtiny Mendelovy univerzity v Brně hledá zkušeného manažera nebo manažerku do kompletně modernizovaného pilařského střediska v Olomučanech.

V prosinci 2025 dokončíme modernizaci pilařského provozu s pořezovou kapacitou 24 tis. m3 ve dvousměnném provozu. Nová pořezová technologie (šikmá pásová pila a navazující zpracování řeziva) je určena primárně pro pořez vlastní kulatiny z univerzitních lesů (buk, dub, modřín, douglaska a další dřeviny) s následnou možností sušení řeziva v nových sušárnách, paření bukového řeziva a doplňkových programů výroby palivového dříví, štěpky, pilin atd.

Jaká bude Vaše práce?

  • povedete a budete zodpovídat za každodenní chod střediska – technicky, ekonomicky i personálně
  • budete plánovat výrobu a dodávky dříví, koordinovat pořez i další zpracování řeziva
  • zajistíte odbyt produktů pilařského provozu, včetně hledání nových možností – i v zahraničí (zejména Rakousko)
  • povedete tým pracovníků a pracovnic ve dvousměnném provozu a budete rozvíjet jejich potenciál
  • propojíte provoz s univerzitním prostředím – zapojíte studující dřevařských oborů do praxe a předáte jim zkušenosti
  • budete hledat nové možnosti využití a zhodnocení vlastní kulatiny z univerzitních lesů

Co od Vás očekáváme?

  • SŠ nebo VŠ vzdělání, ideálně (ale není podmínkou) v oblasti dřevařství nebo lesnictví
  • zkušenost s vedením pilařského nebo dřevozpracujícího provozu – jak po technické, tak personální stránce
  • obchodní praxi v oblasti řeziva a dalších produktů pilařské výroby
  • umění vést lidi, plánovat, rozhodovat a hledat řešení
  • spolehlivost, přesnost, organizační schopnosti a odolnost vůči stresu
  • ochotu učit se novým věcem, otevřenost novým postupům, kreativitu v hledání nových možností zhodnocení vlastního dříví
  • aktivní znalost němčiny nebo angličtiny – pro komunikaci se zahraničními odběrateli
  • znalost vhodného softwaru pro řízení pilařského provozu
  • řidičský průkaz skupiny B

Co Vám můžeme nabídnout?

  • zajímavou a smysluplnou práci v moderním provozu s velkým potenciálem
  • plný pracovní úvazek a stabilní zázemí Mendelovy univerzity v Brně
  • atraktivní mzdu a výkonnostní prémie
  • služební automobil i pro soukromé účely
  • příspěvek na penzijní připojištění
  • dotované stravování v areálu
  • možnost rychlého získání kvalitního služebního bydlení (byt nebo hájenka – dle výběru)

Předpokládaný nástup: prosinec 2025 nebo leden 2026, případná dohoda o jiném termínu je možná

Délka pracovního poměru: na dobu určitou 1 rok s výhledem prodloužení na dobu neurčitou při oboustranné spokojenosti

Úvazek: 1,0 (40 hodin týdně)

Místo výkonu práce: Olomučany, Křtiny

Zaujala Vás naše nabídka? Pak neváhejte a zašlete nám svůj životopis spolu s motivačním dopisem do 24. října 2025.

Těšíme se na Vás!


Místo výkonu práce: Olomučany, Jihomoravský kraj, CZ

Vzdělání: Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou

Pracovní poměr: Práce na plný úvazek

Kontaktní jméno: Renata Denková

Kontaktní telefon: +420 773 741 158

Kontaktní e-mail: renata.denkova@mendelu.cz

Odkaz pro odpověď na inzerát

Číšník / servírka

Středisko: Zámek Křtiny

Pracovní poměr: práce na plný úvazek

Smluvní vztah: pracovní smlouva HPP

Vzdělání: vyučení v oboru a doložení adekvátní praxe minimálně 1 rok.

Kdo jsme?

  • Za své působení si zařízení vybudovalo renomé nejen díky svému unikátnímu umístění a architektuře, ale především díky osobnímu přístupu, servisu a snaze o překročení očekávání každého návštěvníka. Kvalita, přátelské, malebné prostředí rodinného hotelu se silným zázemím věhlasné univerzity je tím nejdůležitějším, proč se hosté stále vracejí i po mnoha letech.

Jaké máme požadavky na ideálního kandidáta?

  • Hledáme na doplnění našeho menšího rodinného kolektivu člověka, který má především týmového a přátelského ducha a má zájem o práci v gastronomii, má svoji práci rád/a, a podle toho i jeho vystupování a servis vypadá. Má zájem se v tomto oboru vzdělávat a učit se novým věcem. Naším cílem je podílet na zvyšování gastronomické úrovně a renomé Zámku Křtiny. Vše, co děláme, děláme s láskou a péčí. Kvalita a spokojenost hosta je pro nás prvořadá.  

Co Vás čeká a nemine?

  • Poskytování přátelského servisu nejen našim ubytovaným hostům v restauraci, saloncích a sálech při firemních a slavnostních akcích (svatby, křty), nadšeným sportovním výletníkům na letní zahrádce, případně catering v domě v areálu Zámeckého parku či mimo dům.  
  • Inkaso plateb a práce s pokladnou
  • Péče o svěřený inventář    
  • Kdy budete pracovat? Zámek žije 7 dní v týdnu. Pracovat budete běžně v režimu krátký a dlouhý týden nebo dle pokynů nadřízených.
  • Kdy můžete nastoupit? Budeme se těšit od května 2025
  • Kolik si vyděláte? Férové jednání – hodnocení dle Vašich zkušeností a praxe a proaktivního přístupu    

Když si padneme do oka, pak Vám můžeme garantovat:

  • Férové jednání a dobrou partu
  • Dlouhodobou spolupráci a solidní jistotu stálého příjmu v nejisté době
  • Odměny za směny navíc
  • Odměny za přesčasové hodiny
  • Odměny za výkony střediska
  • Příjemné prostředí krásného Zámku v sousedství poutního chrámu
  • Stravování v Zámku
  • Možnost seberealizace a dalšího vzdělávání
  • Další benefity dle Kolektivní smlouvy

Bližší informace podá: Helena Buchtová, provozní Zámku Křtiny

helena.buchtova@slpkrtiny.cz.

+420 724 057 614



Kuchař / ka

Firma: Mendelova univerzita v Brně, Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny, ZÁMEK KŘTINY Restaurace, hotel, kongresové centrum – Zámek Křtiny | Moravský kras (zamek-krtiny.cz)

Pracovní poměr: práce na plný úvazek

Smluvní vztah: pracovní smlouva HPP

Vzdělání: vyučení v oboru nebo praxe

Kdo jsme?

  • Za své působení si zařízení vybudovalo renomé nejen díky svému unikátnímu umístění a architektuře, ale především díky osobnímu přístupu, servisu a snaze o překročení očekávání každého návštěvníka. Kvalita, přátelské, malebné prostředí rodinného hotelu se silným zázemím věhlasné univerzity je tím nejdůležitějším, proč nám hosté ze soukromého sektoru i firemní klientely zůstávají věrni a věří v naši stabilní kvalitu.  

Jaké máme požadavky na ideálního kandidáta do zámecké kuchyně?

  • Hledáme na doplnění našeho menšího rodinného kolektivu člověka s kladným vztahem k vaření, který má především týmového a přátelského ducha a má i po letech praxe stále svoji práci rád/a, a podle toho i jeho výkon vypadá. Naším cílem je podílet na zvyšování gastronomické úrovně a renomé Zámku Křtiny. Kvalita a spokojenost hosta je pro nás prvořadá.  
  • Znalost vaření hotových jídel
  • Znalost minutkové kuchyně
  • Dodržování technologie přípravy a zásad hospodárnosti na pracovišti
  • Spolehlivost, poctivost, odolnost vůči stresu, kreativita

Co Vás čeká a nemine?

  • Vedení menšího kolektivu
  • Příprava teplých a studených pokrmů pro zámeckou restauraci
  • Zodpovědnost za dodržování hygienických norem, norem receptur pokrmů  

Když si padneme do oka, pak Vám můžeme garantovat:

  • Nástup ihned
  • Férové jednání a dobrou partu
  • Dlouhodobou spolupráci a solidní jistotu stálého příjmu v nejisté době
  • Práce je v režimu krátký a dlouhý týden
  • Motivační mzdu a zajímavé prémie
  • Zvýhodněné stravování v hotelu
  • Další benefity dle Kolektivní smlouvy

Pokud Vás tato nabídka zaujala, zašlete nám Váš strukturovaný životopis. Budeme Vás v nejbližší době kontaktovat. Bližší informace podá: Bc. Andrea Hájková, vedoucí Zámku Křtiny, M +420 722 986 819 andrea.hajkova@slpkrtiny.cz. Osobní pohovory budou probíhat za přítomnosti šéfkuchaře Zámku pana Petra Pačinka na základě předchozí smluvené schůzky.